NYHENDE!

April 2012
Ny VIDEO!Mars 2011
Ny VIDEO!Nyttår 2011
Ny VIDEO!Desember 2010
NHE MAGAZINE nr.6

Sjette utgave av Nevzorov Haute Ecole Magazine "Equine Anthology vol. 6" er klar!
KLIKK HER

13. juli 2010
HALLVARD OG MINTZE!28. april 2010
NHE MAGAZINE nr.4

Fjerde utgave av Nevzorov Haute Ecole Magazine "Equine Anthology vol. 4" er endelig klar!
KLIKK HER

20. februar 2010
NHE MAGAZINE nr.3

Tredje utgave av Nevzorov Haute Ecole Magazine "Equine Anthology vol. 3" er no tilgjengelig for nedlasting i pdf format. Løp og kjøp!
KLIKK HER

10. februar 2010
NY VIDEO!

Harm og Maia går amok! :-)

10. februar 2010
Hestesport dreper!

PETITION

NHE Against Equestrian Sport.
Me treng din stemme!
SIGNER HER

08. september 2009
NHE MAGAZINE nr.2

Andre utgave av Nevzorov Haute Ecole Magazine "Equine Anthology vol. 2" er no tilgjengelig for nedlasting i pdf format. Løp og kjøp!
KLIKK HER

21. april 2009
Stormy May artiklar

Tre nye aktuelle artiklar av Stormy May lagt ut.
KLIKK HER

15. mars 2009
NHE MAGAZINE

Første utgave av Nevzorov Haute Ecole Magazine "Equine Anthology vol. 1" er no tilgjengelig for nedlasting i pdf format. Løp og kjøp!
KLIKK HER

2. februar 2009
VIDEO AV MAIA`s FØRSTE SPANSKE STEG!22. desember 2008
TO NYE ARTIKLAR

om skoing og barfothest, "Sko vs barfot del 1 og 2" publisert.
Artiklane tar for seg fordeler og ulemper med skoing, barfot trim og problem som kan oppstå i overgangsfasen fra sko til barfot. Artiklane er basert på moderne viten om hovens anatomi og egentlige funksjon.
KLIKK HER!

VÅRE HESTAR   

Harm   

Rase: Frieser
Kjønn: Vallak
Født: 2002

Harm har forandra seg frå nervøs, aggressiv og usikker til sjølvsikker og brilliant på kort tid. Med sylskarp intelligens og nøyaktig bedømmelse av einkvar situasjon forstår han raskt meining og sammenheng i sin utdannelse.
Han er framleis full av rampestrekar. Men ulikt frå tidligare blir dei ikkje slått ned på som eit tegn på ulydigheit, men heller satt pris på som ein del av ein rik og verdifull personlegheit. Rampestrekane er alltid velplasserte og han setter sin veileder raskt på sin plass skulle han vere så uheldig å ikkje leve opp til den standard som Harm krever.

"Harm er min læremeister nummer 1!" Fred Ivar Falck HusumMintze   

Rase: Frieser
Kjønn: Vallak
Født: 2004


Mintze er roleg og sindig. Han kunne ikkje gjere ei fluge fortred. Han er som eit lite lam i ein stor og kraftig kropp.
Hans interesse for å lære er stor og det viser seg på den korte tiden han bruker på å tilegne seg ny kunnskap.


Maia   

Maia var ei jente med mange navn. Når ho først kom til oss kalte eg ho "lokomotivet", fordi ho var ustoppelig. Det var umuleg å åpne boksdøra utan å bli trampa over.
Maia var vill og ustyrleg. Ho laga mykje lyd og leven uansett kor ho var. Når ho kom busande hadde ho alles oppmerksomheit på eit øyeblikk. alle snudde seg og for å sjå denne fantastisk vakre og ville hesten. Men ho var heilt ute av kontroll. Eg hugsar første gong eg såg ho. Eg høyrde eit stort brak. Dørene til ridehuset slo opp med ei voldsom kraft og inn kom Maia med ein eller anna ubetydeleg person på slep. Maia brydde seg ikkje stort. Min første tanke var, "Wow, eg MÅ ha DEN hesten!". Ikkje lenge etter var ho ein del av vår familie.

Etterkvart begynte ho å få andre kallenavn som "Trollmor" pga hennar vakre, ville og bølgete hår. "The Queen" pga hennar majestetiske styrke og dominante natur. "The Victorious" pga hennar evne til å sloss til siste slutt. No har ho fått navnet "The Immortal" pga hennar evne til å gjere så stort inntrykk på eit så stort antal mennesker at ho vil aldri bli gløymt.

Maia
07/04 2004 - 04/03 2011

Kvil i fred!
Du vil bli savna og aldri gløymt!